Internet op je TV

Waarom zou je internet op je TV nemen?

Internet televisies of Smart TV’s kosten een hoop geld. Wat maakt het nu de moeite waard om een TV met internet te kopen? Of weegt de prijs niet op tegen de kwaliteit die het biedt?

De waarde van internet op je TV

Sinds de komst van internet is alles voor iedereen (met een internet verbinding) binnen handbereik. Er wordt gebruik gemaakt van computers, laptops, smartphones, tablets en gameconsoles om van de diensten van internet gebruik te maken. Soms worden zelfs een aantal van deze tegelijk gebruikt. Zo gebeurt het dat iemand tijdens het gamen zijn smartphone gebruikt om een code op te zoeken op internet of om een tweet te plaatsen op Twitter. Elk gebruikersapparaat heeft zijn eigen functie. Dit geeft het apparaat waarde en maakt het overzichtelijk.

Met de komst van internet op je TV is het mogelijk alle functies van deze apparaten bijeen te voegen. Waar eerder voor elke functie een ander apparaat nodig was, is er nu maar één: de TV. Een Smart TV is slim want hij heeft toegang tot internet. Hij kan alles opzoeken op Google, hij kan alle films en series afspelen, nieuwsberichten lezen, de beurs in de gaten houden, contact met vrienden onderhouden, en de kijker direct informeren over wat hij ziet.

De mogelijkheden van Smart TV’s worden elk jaar groter. De ontwikkeling van Smart TV apps staat niet stil. Tegelijk wordt het besturen van een Smart TV veel gemakkelijker gemaakt. Als je internet gebruikt via je TV betekent dat niet dat andere apparaten nutteloos worden. Smartphones bijvoorbeeld blijven van onschatbare waarde. Ze zijn klein en mobiel. Dat kan een televisie niet bieden. Een smartphone zit altijd in de broekzak. Daarom zijn er applicaties voor de smartphone die het mogelijk maken om de TV te bedienen met een smartphone of tablet. Download ook een afstandsbediening app voor jouw TV. Iedereen begrijpt dat het intikken van een website adres vele malen makkelijker gaat via een smartphone.

Smart TV maakt je woonkamer socialer

In veel huiskamer staat de televisie centraal gepositioneerd. Meubelen zijn zo geplaatst dat er gemakkelijk naar de TV gekeken kan worden. Internet op je TV brengt alle functies van het internet samen op TV. Hierdoor kan het TV kijken in huis veel socialer worden. Zo is er de mogelijkheid om direct op internet met vrienden te delen wat je denkt over een bepaalde show of film of nieuwsbericht of zelfs een Skype gesprek te beginnen tijdens het TV kijken. Het kijken van die ene film wordt een stuk ‘gezelliger’ als je deze bekijkt met je zus uit Amerika waarmee je via Skype contact hebt. Zo kan er vanalles gedeeld worden over wat er gekeken wordt en wordt er een gezellige sfeer gecreëerd. En daar is de huiskamer uiteindelijk toch voor bedoelt.

Tv’s worden nogal eens gezien als iets waar mensen achter kruipen en verder voor iedereen onbereikbaar zijn. Met een Smart TV in de huiskamer kan dit helemaal veranderen. Contact met familie en vrienden is volop mogelijk. Door het gebruik van internet via TV wordt de televisie een apparaat wat mensen bijeen haalt, in plaats van dat het ze afzondert.

En nu?

Bekijk het aanbod van alle Smart TV’s of lees meer over hoe een Smart TV werkt.

Wel internet op je TV maar geen nieuwe TV kopen?

Bekijk dan eens de volgende twee alternatieven waarmee je gemakkelijk en op een goedkopere manier van je TV een Smart TV maakt:

Vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact op!