TV met internet

TV met internet in Nederland

Samsung Smart TVIn Nederland zijn op dit moment 6 aanbieders van TV met internet. Je kunt per merk het aanbod van Smart TV’s bekijken:

De TV’s dragen elk hun eigen merknaam. Panasonic gebruikt “Panasonic Viera'” voor haar internet televisie. Sony betreed de markt met “Sony Bravia” TV’s. Samsung biedt internet televisie aan met het pakket ‘Samsung Smart TV’. En Philips heeft zijn productie van internet op TV ‘Philips Smart TV’ genoemd (bij betreding van de markt heette het “Philips NET TV”). LG heeft zijn TV’s op de markt gebracht onder de naam “LG Smart TV met Web OS”. Toshiba heeft twee soorten Smart TV’s: “Smart TV Cloud” & “Smart TV”.

Smart TV

Een TV met internet staat ook wel bekend als een “Smart TV”. Vraag je jezelf wel eens af: “Wat is Smart TV“? Volg dan de link om te zien wat een Smart TV eigenlijk is.

Zoals met alle elektronische en technische ontwikkelingen loopt Amerika een paar jaar voor als het gaat om de ontwikkeling en verkoop van internet op TV. Alle voorgenoemde merken zijn daar verkrijgbaar met allerlei applicaties. Velen bieden online films en series aan via Netflix, Amazon, Blockbusters en Hulu. Inmiddels zijn deze opties ook in Nederland allemaal beschikbaar bij de bovengenoemde merken Smart TV’s.

Alternatieven voor een nieuwe Smart TV

Als je geen nieuwe Smart TV wil kopen maar toch wil genieten van internet op TV, lees dan meer over de volgende twee alternatieven:

  • Smart TV usb stick – Door een usb stick met je huidige TV te verbinden kun je ook internet op je TV krijgen;
  • Internet TV settopbox – Door een extra mediaspeler of “settopbox” te verbinden via hdmi kun je ook op je bestaande toestel internet op je TV krijgen.