Internet TV box

Internet TV box

Geen zin om een nieuwe TV aan te schaffen of verward door het grote aanbod? Met een internet set top box haalt u gemakkelijk internet naar uw TV, onafhankelijk van uw provider. Als u meer wilt weten over de set top box die u bij uw TV abbonnement hebt gekregen kijk dan hier.

Wat is een internet set top box?

Een set-top box is een kastje wat u bij de TV gebruikt om externe signalen door te geven aan de televisie. Een internet set top box maakt verbinding met het internet en geeft op uw TV een gebruikersscherm weer met allerlei internet content. Veel van deze internet mediaboxen hebben applicaties als Facebook en Twitter al vooraf ge├»nstalleerd. Vaak hebben deze apparaten een “open-source” systeem wat inhoudt dat iedereen nieuwe apps kan ontwikkelen voor het platform. Net als Android een open platform is met duizenden apps kunnen er ook allerlei apps voor de TV ontwikkeld worden. Bijkomend voordeel is dat een internet box makkelijk aan te sluiten is en relatief goedkoop zijn. De best geteste kunt u eenvoudig bestellen onderaan deze pagina. Een internet set top box heeft ook nog eens de mogelijkheid om verbinding te maken met al uw apparaten in uw thuisnetwerk zoals uw pc, laptop, smartphone of tablet en gemakkelijk de content van uw andere apparaten weer te geven op de TV.

Smart TV of een set top box?

Liever een Samsung Smart TV of nog even wachten en een internet set top box? Met de integratie van internet in de TV door ontwikkelaars als Samsung, Sony, LG, Philips en Panasonic is het een kwestie van tijd wanneer de “beste” Smart TV ontstaat. Alle TV merken strijden om de meest complete en gebruiksvriendelijke Smart TV. Door deze concurrentie zijn er (nog) relatief veel verschillende Smart TV platformen beschikbaar. Een overzicht van deze platforms vindt u hier.

Met een losse set top box voorkomt u een eventuele “miskoop” van uw Smart TV. De ontwikkeling van Smart TV is te vergelijken met die van smartphones. Grote merken als Apple, Android, HTC, Nokia en Blackberry domineren de markt. De ontwikkeling van applicaties voor deze grote merken is uitstekend. Deze uitkristallisering laat bij Smart TV nog even op zich wachten. Als u nu al deel wil uitmaken van de “early adopters” van de Smart TV zijn er natuurlijk al een hele hoop te koop. Op dit moment zijn er applicaties voor alle grote merken die uw TV een stuk waardevoller maken dan u gewend was.

Internet set top box bestellen

Voor directe toegang tot online content zijn er verschillende aanbieders van internet set top boxen.google tv settopbox