Draadloos internet op TV

Wat is draadloos internet op TV?

Draadloos internet op TV is een nieuwe soort  in-home entertainment. Youtube, series en films via online streams bekijken, Facebook, Twitter, weer-en nieuwsupdates, online shoppen en webbrowsing is geïntegreerd in de TV. Met draadloos internet op TV behoort zelfs beeldbellen via Skype tot de mogelijkheden!

Geen gedoe meer dus met laptops, snoeren en kabels! Tegenwoordig heeft elk merk wel een TV met internet.

Vraag je je af wat nu het voordeel is van draadloos internet op je TV?

Het voordeel van draadloos internet op TV is het feit dat er geen snoeren door de kamer liggen die van uw modem of router naar uw TV gaan. Je hoeft maar een keer internet op TV aan te sluiten. Ook content sharing kan draadloos gebeuren via het netwerk. De bedoeling is om van de televisie een completer en socialer gebruiksartikel te maken. In de meeste huiskamers neemt de TV een centrale plaats in. Dit betekent dat er vaker meerdere mensen tegelijk in de ruimte aanwezig zijn. Er kan nu een hele nieuwe behoefte vervuld worden door middel van draadloos internet op TV.

Stel je voor dat je op een vrije avond rustig op de bank TV zit te kijken. Terwijl je kijkt zie ziet iets voorbijkomen wat je interesse wekt. Door gebruik te maken van draadloos internet op TV kun je dit product opzoeken op Google, foto’s ervan bekijken, prijsinformatie opvragen en het product bestellen via een webshop. Hierna post je een Tweet met de foto van het product om te vragen wat je followers ervan vinden. Met je vrienden ben je ingechecked op hetzelfde programma, waardoor je kan zien wie welk programma kijkt en elkaar onderling kan updaten over wat je vindt van de uitzending. Hierna belt u een vriend op via Skype om over uw nieuwste aankoop te vertellen. En dit alles terwijl je de uitzending blijft volgen.

Panasonic Viera Connect TV

Samsung Smart TV

Op dit moment is internet op TV nog een jong product. In 2009 kwam de eerste zogeheten Smart TV op de markt. Er zijn een aantal ontwikkelaars van Smart TV’s die elk hun eigen applicaties hebben. Het kan verwarrend lijken, al die verschillende aanbieders met elk hun eigen applicaties en software. In zekere zin is een vergelijking met smartphones daarom wel denkbaar. Zo heeft elke smartphone zijn eigen applicaties die horen bij het besturingssysteem van de telefoon. Zo heeft een iPhone alleen apps voor iOS en hebben Samsung telefoons alleen apps voor Android. Op dezelfde manier zijn voor internettelevisies de applicaties ook merkgebonden. Lees verder op deze website voor een overzicht van alle verschillende aanbieders van TV met internet.

Vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact op!