Smart TV prijzen

Smart TV prijzen

Allereerst: internet op TV is een functie die in de TV is ingebouwd. Dit betekent dat er geen abonnement voor nodig is wat voor maandelijkse kosten zorgt. Smart TV’s maken gebruik van een bestaande internet verbinding.

Als je dus hier terecht bent gekomen omdat je op Google zocht naar “Smart TV abonnement” moet je begrijpen dat “Smart TV” niet iets is waarvoor je maandelijks betaalt. Je betaalt wel maandelijks je internet abonnement. Je Smart TV verbind zich met jouw internet verbinding en op die manier kan je via je Smart TV gebruik maken van internet.

Er bestaan ook set top boxen die u kunt verbinden met de TV om op die manier toegang te krijgen tot online content. Een groot deel van de mensen beschikt thuis al over een draadloze internet verbinding. De TV kan dus worden verbonden met internet zonder extra kosten voor een abonnement. In principe zijn zo alle functies van internet op TV gratis. Surfen op internet, Youtube filmpjes bekijken, online shoppen, beeldbellen met Skype en Facebook updaten kan allemaal gratis. Lees verder en bekijk de prijzen van Smart TV’s onderaan deze pagina.

Smart TV webshop

Ga naar de speciale Smart TV webshop van bol.com! Hier kun je alle Smart TV’s vergelijken en aanschaffen, online via bol.com.

Premium content

Niet alles is gratis. Er zijn een aantal applicaties voor internet televisies waar voor betaald moet worden. Deze applicaties bieden zogeheten “premium content”. Het gaat dan bijvoorbeeld om bepaalde films en series die in een hoge resolutie worden aangeboden of om films die nog maar net uit zijn. Hiervoor kan een vergoeding gevraagd worden om deze dingen te bekijken of te downloaden. In Amerika bestaan een aantal apps om films en TV series direct naar TV te streamen. Duizenden films en series zijn te huur of te koop voor een klein bedrag variĆ«rend van 1 tot 4 dollar. In Nederland is er een app van MovieMax waar tegen een kleine vergoeding films kunnen worden ‘gehuurd’.

Is je TV internet-ready?

Ten slotte is de aankoop van een “internet-ready” TV natuurlijk noodzakelijk. Voor mensen met een verouderde televisie is de aankoop van een Smart TV erg interessant omdat het alles biedt wat een andere TV ook biedt, maar dan met internet. Wilt u liever wachten met de aankoop van een nieuw toestel dan is een internet TV set top box misschien wat voor u. Voor mensen die al over een nieuwer model TV beschikken, is het ‘slechts’ een update. De internet functie kan het enige zijn wat nieuw is. De vraag is of internet op je TV de moeite waard is.

Concrete prijsinformatie is erg afhankelijk van het type TV. Schermgrootte, 3D functionaliteit en LED backlighting hebben veel invloed op de prijs. Er zijn 5 verrschillende merken die elk een breed assortiment van TV’s met internet hebben zodat iedereen met verschillende behoeften toegang kan krijgen tot internet.

Klik op het merk om de overzichtspagina voor dat merk te bekijken:

Of bekijk het aanbod van Smart TV’s.

Vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact op!